Over ons

 

fairstep is een onafhankelijke hulporganisatie, die is opgericht als een het algemeen nut beogende onderneming, als voorloper van een BV zonder winstoogmerk.

 

 

Ons doel is om door projecten in alle landen van de Europese Unie, en in de toekomst in heel Europa, begrip te kweken voor de cultuur, de gewoontes en de leefomstandigheden van mensen in Europa.

 

Wij zijn van mening dat een gemeenschappelijke weg van alle Europeanen de belangrijkste maatschappelijke stap is voor de 21e eeuw. Wij zijn ervan overtuigd dat wij deze stap en de moeilijkheden die we daarbij tegen zullen komen, alleen samen het hoofd kunnen bieden.

 

We willen deze weg gaan met alle in Europa wonende mensen, in waardigheid, met tolerantie, menselijk respect en wederzijds vertrouwen.

 

Zonder deze kenmerken zouden we allemaal mislukken.

 

Wij zijn ervan overtuigd, dat we een eenmalige historische kans in handen hebben om

  • elkaar in vrede te ontmoeten
  • van de maatschappelijke en culturele veelzijdigheid in Europa te leren
  • deze te beleven
  • en daardoor onze levens te verrijken.

 

Wij hebben de hoop dat velen deze weg met ons willen gaan en ons helpen om Europa te maken tot een continent voor vrije, oprechte mensen.

 

Want wij zijn allemaal Europeanen, we moeten het alleen begrijpen en accepteren!

 

fairstep heeft geen enkele politieke, religieuze of economische doelstellingen.

 

Ons handelen berust op de mensenrechten van de Verenigde Naties.

 

 

 

 

Deze Nederlandse vertaling is tot stand gekomen dankzij Translators without Borders (TWB), een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie, die zich richt op de ondersteuning van NGO’s door hun humanitaire werk te verbreiden door gratis, professionele vertalingen. Vertaler: Lara van der Zee

Closeness creates understanding -

Distance causes misunderstanding!

Current topic on Facebook:

Corona!